BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Wednesday, October 23, 2013

KEEP CALM AND SMILE

Assamualaikum...


Baiklah, aku sebenarnya tak kuat tapi kena kuatkan semangat untuk terus hadapi hari hari yang akan datang. Kadang kadang rasa macam letih sngat nak jaga perasaan orang lain smpaikan kita sendiri makan hati. Kadang kadang tu rasa macam putus asa pun ada, kita asyik fikir org berkecil hati dgn kita, terasa dgn kita, makan hati dgn kita. Tapi perasaan kita ada orang fikir, pernah orang tanya pada kita. Kau terasa ke ? kau okay tak ni ? 

Aku selalu cuba puaskan hati orang, walaupun kadang kadang tu org macam tak endah apa yg kita cakapkan. Tapi apa yg aku dpt, last last aku yg terasa! aku yang makan hati! Orang lain bila time nak marah aku, terus marah, marah, marah dan marah lagi. Tak fikir pun perasaan aku masa tu. Tapi bila time aku marah, orang macam langsung tak layan, orang buat tak endah, buat tak cara, orang siap boleh ugut aku lagi bila aku tgh marah. 

Makan hati weyhhh! smpaikan aku tak ada peluang nak cakap apa yg aku tak puas hati. Smpaikan aku sendiri takut nak marah, sebab aku tahu apa akibat dia bila aku marah, org makin tak suka, org makin benci. Dah time bila je aku boleh marah, aku sabar. Aku sabar, semua untuk kebaikan. 

Aku nak sngt, org dtg kat aku. Tnya aku, kenapa ni nak marah marah. Tnya aku dgn nada yg ikhlas, nada yg penuh dgn rasa ingin tahu dgn niat untuk meredakan kemarahan kita. Jarang sekali aku dpt rasa bnda macam tu. :( Orang selalu macam mengejek balik pada aku bila aku tgh marah, org macam mainkan perasaan marah aku tu. 

Aku yg aku boleh buat, cakap pada diri sendiri, SABAR SYAHRIL SABAR. I'M OKAY. I'M OKAY. Aku penat, aku letih dah. Tapi kalau aku tak sabar, semua benda aku jadi lagi kucar kacir. Aku tak nak semua tu, aku tak keadaan macam tu. 



Friday, October 4, 2013

Happy Birthday To Me!

Assalamualaikum, 

Hari ni 4 Oktober 2013, genap umur aku 20tahun :D Hari ni maksudnya hari jadi aku yang ke 20 lar, hehe! Dah makin tua dah aku, macam biasa bila tima birthday je yg paling meriah aku dpt ucapan dari keluarga kenalan dan yg mengenali. HEHE! Macam macam ucapan aku dapat, haha! Begitu lah tiap tiap tahunnya. Tapi kan, tahun ni lain skit tau. Tahun ni, ada someone special sikit sebab dari tahun 2008 aku tggu dan tahun ni lar apa yang aku tggu tu ada. HEHE! Syaza Nabilah ada dan dia org pertama wish untuk aku. wahhhhh! Mulanya cakap nak tidur, aku ni ingat kan dia lupa. Sedihnya, tup tup tepat pukul 12 tu dia call. Tepat oooooo, haha! Aku rasa terharu ooooo, hehe! Siapnya selamat hari jadi lagi untuk. :D Berbunga bunga hati aku. :D 






Syaza Nabilah, 
Terima kasih sebab wish sekali dgn lagu lagi, sy suka sngt. Aummmmm, haha! Tahun lepas kita macam ada konfliks skit, tahun ni tak dah. Hari jadi kita tarikh lain tapi jatuh pada hari yg sama, hari jumaat. :D Semua nak sama, haha! Ada jodoh lar tu. Terima kasih sebab bagi mainan vespa tu, awk ckp tu untuk hadiah hari jadi sy, dah lama sy tak dpt hadiah. Awk ckp benda tu jenama murah je, tak kisah lar tu. Janji awk ikhlas, awk tahu tahu je sy minat vespa. haha! :D Tapi esok kan sy balik perak kejap, tak dpt lar nak keluar ahad tu. Kalau petang ni dpt keluar makan makan pun oke. Kalau awk boleh keluar, kalau tak boleh lain kali jela. Jadi semua ucapan, nasihat dari awak sy ingt. :D terima kasih sekali lagi. I LOVE YOU SAYANG.





Terima kasih jugak untuk semua yang wish birthday aku, wish je ke. Kek, hadiah tak ada ke. hehe! 

Aku harap, aku jadi manusia yg berguna. Jadi hambanya yg soleh, dan semoga aku berjaya kejar cita cita aku. Bila aku dah berjaya, aku nak bantu family aku. Beli kereta rumah, dan yang penting kawin. haha! Jodoh ada dah, gatal molek aku. Oke lar, Bubye. :D 

Monday, September 30, 2013

Happy Together.

Assalamualaikum, tgk tajuk pun tahu aku tgh happy. HAHA! Aku nak kongsi cerita pasal hari sabtu dgn ahad baru baru ni. Dah lama aku tak keluar sama sama dgn syaza. Sabtu lepas aku keluar dgn dia. Owh! seronoknya, haha! Yelah kan, dah lama dah tak keluar jejalan. Jadi sebelum dia nak exam ni dan sebelum aku balik perak ni. Kami keluar sama sama. HEHE! siap plan lagi nak pakai baju apa, malam sblm keluar tu punya lar exited. :D 

Hari sabtu tu, dia dah tggu aku dekat pizza. Aku dtg je terus makan makan, sesampai je aku tgk syaza. Cantiknya awk masa tu, selalu keluar tak pakai make up dah comel. Bila pakai makeup sikit lagi Cantik molek awk masa tu. Cair kita. HAHA! Awk ckp sy macam airil zafriel dan awk siti nurhaliza. haha! Mmg pun sayang. 

Masa makan tu, aku bawak keluar coklat yg aku beli malam sblm keluar tu. Aku bagi dekat dia, tersenyum malu dia. HEHE! awk ckp apa, so sweet. hehe! Masa tu kwn kwn awk nmpk, sy cover malu jugak time tu. hehe! 

Lepas makan kita tgk wayang plak, hehe! Oke tgk wayng tgk tgk tgk tgk wayang pun habis. Sblm balik pusing pusing dulu. Sembang sembang pasal kita. hehe! :D Time tu masa bergerak pntas je, ptg je awk nak balik dah. Sblm balik awk bgi sy something. Awk ckp tggu smpai umah, awk call sy dan baru boleh bukak kotak tu. HEHE! oke smpai je rumah awk call, bila sy bukak kotak tu dalam tu ada vespa kecik. Wahhh! comel je, tahu tahu je sy suka vespa. hehe! terima kasih sayang. 



Iloveyousyazanabilahomey. 


Gambar ni candid ni, haha! mata bertentang mata. aummmmmmmm. 


Oke cerita tamat, sy harap lain hari panjang umur kita berjumpa lagi. Sy nak ucap taniah sebab result exa haritu gempak. Nak bagi ipong pun tak boleh, bgi kad ciptaan sendiri jela. hehe! 

I L O V E Y O U S Y A Z A N A B I L A H


Dear syaza sayang,

Sayang, tak lama lagi nnti sy nak balik perak dan tak lama lagi awk dah nak exam. Bulan 10 ni mybe kali terakhir boleh jumpa sebelum sy balik Perak dan sebelum awk exam kan syg. Nnti sy dah balik sana, kita dah tak boleh jumpa macam selalu. Dah tak boleh nak gi pasar malam, makan petang ke, sy dah tak boleh teman awk beli buku, teman awk makan mcd kepci, teman awk beli baju. Lama jugak sy kat sana kan syg, smpai bulan 4 tahun depan. Tapi kalau ada cuti lama tu sy boleh balik kejap kejap, masa tu mungkin awk dah ada lesen kereta. Awk ckp boleh lar awk ambik sy kat terminal nnti. hehe! Terasa macam best sngt time tu. Awk kat kuantan nnti, jgn lar nak keluar sngt. Dduk rumah teman mak tu, mak kan dah pencen nnti, main dgn awwal, arwish, mikael, syasya, saef, saheel. Time tu, awk plak kene teman sy study, boleh kan. hehe! Tu jelah sy nak pesannya. :D Btw comel kan gmbr kita. hehe! loveyoubaby. 






Thursday, September 19, 2013

Miss you.

Assalamualaikum, apa khabar semua. Sihat sihat belaka kan ? haha! Sebenarnya aku rindu kan sesorg lar. Aku ni asyik rindu je kan, dah perasaan tu datang dgn sendiri, manalah aku tahu kan, haha! Padahal ahad lepas baru je aku jumpa dia, dah lama tak jumpa time hari ahad. Dan ahad lepas aku dpt jumpa dia, rindunya lar. Rasa rindu tu buat aku rasa macam nak pergi depan rumah dia then bagi salam, dan cakap dekat mak ayah dia. Sy nak jumpa anak pakcik dgn makcik jap. haha! 

Tapi ahad lepas kan, aku gi makan dengan dia. Time nak balik tu, mak dia dtg ambik. Aku hntr dia smpai dekat kereta. Mak dia ada lar, mak dia oke je. HEHE! mak dia nak aku jadi menantu lar tu. haha! 

Haish! rindunya lar kat awak syaza, hari ahad ni kita jumpa lagi. hehe! sy kalau boleh nak tidur bgn bgn je dah hari ahad. haha! kan best kalau macam tu. :D Awk tak lama lagi nak exam, sy tahu awk msti boleh buat punya. Sy kan cikgu awk, :D oke lar awk. Nnti jumpa tau, iloveyousayang. Imissyousayang. :D 

xoxo. muaaaaahhhh! haha, :D 

Thursday, September 12, 2013

Assalamualaikum, lama tak update blog. Ada masa lapang gini baru boleh update. Sebenarnya, hmmmm.... hmmmmm... syahril rindu syaza lar. haha! Haaaa, rindu sokmo syahril ni. Dah rindu tu dtg dgn sendiri, nak buat macam mana kan. :D 

Dah lama dah tak berjumpa awk, hmpir sebulan jugak lar. Takpe, kene biasakan lar nnti sy nak balik perak dah. Sy kat Perak nnti awk dekat Pahang. Berkilometer tu jauh dia awk. Macam mana tu ? Hmmmm, awk kene dtg kat sy lar ajak mak dgn ayah. hehe! 



Biasanya kalau sy kat sana awk kat Pahang, kita jumpa dalam lektop jela. Hmmm, nak buat macam mana. Sy belajar lagi, awk pun tak lama nak hbs dah. Dah ada lesen tu jgn nak langkah panjang pulak. HAHA! Tapi kalau langkah panjang tu sampai ke Perak tak apa, boleh jumpa sy. Rindunya lar, bila lar boleh jumpa. Dah lama tak makan Mcd, tak gi tgk baju kat, gi cari cari buku. HAHA! :') 

Betol lar kata lagu Bruno Mars tu, perasaan rindu ni macam bila tgk bulan. Kita nmpk bulan tu, tapi kita nak sentuh dia, nak pergi kat bulan tu tak boleh. Kita boleh tgk jela, hmmm. Macam tu lar kita skrng syg. :D Sy boleh je usha awk dari jauh, tpi nak pergi tu kunk ayah marah. Mak takpe kot. haha! 

Semalam awk keluar dgn kwn kwn awk, urmmmm. Bestnya, bestnya kalau sy ada sekali. Awk gi makan lepas tu gi kat tasik tu. Tasik tu mmg cantik pun. Hmmm, tapi awk ckp nnti awk dah ada lesen awk nak bawak sy pergi. Jom lar, jom lar. HAHA! 

Sy teringin nak rasa macam mana kawan kawan awk rasa bila ada dengan awk. Mesti seronok kan, tapi nak buat macam mana. Sy lelaki, kawan kawan semua pompuan time tu. Hmmm, tak boleh lar kan. 

Awk tak rindu sy ke ? Sy rindu awk. haha! Takpelah, goodluck lar exam tu. Jawab molek molek syg. ILOVEYOUSAYANG. <3 :D :D :D 

Friday, August 30, 2013

PAGI YANG INDAH!

Hari ni, pagi pagi lagi aku dah terjaga dari tidur sebab aku terdengar orang mengaji sebelum azan subuh dekat masjid kampung aku tu. Masa tu aku tgk pukul 5.36 pagi, aku cuba untuk tidur semula tapi tak boleh. Aku pun terus lar hantar msg dkat dia tanya dia dah bangun ke belum. Tapi aku tahu dia tak akan reply. Sebenarnya dari semalam aku ada niat dan aku ckp dekat dia, aku nak tggu dia pagi esok dekat simpang rumah dia. Aku nak tgk dia, aku nak jumpa dia. :( Sebab aku dah tak tahu nak buat apa dah. Sampaikan aku sendiri tak tahu macam mana aku boleh terfikir untuk buat macam tu sekali. 

Start dari aku terjaga tu, aku asyik fikir patut ke aku buat macam tu. Kalau aku buat macam tu, mesti dia akan lagi marah dekat aku. Tapi dgn cara tu je aku mampu nak tgk dia. :( Aku terpaksa, saya terpaksa awk, saya terpaksa. :( Maafkan sy. 

Aku terus call dia, macam biasa dia angkt tapi dia tak cakap. Dia cuma dgr apa yang aku cakap. Aku rindu nak dgr suara dia. :( Masa tu jam dah pukul 6.20 pagi. Aku pun fikir dan terus fikir. Patut ke aku pergi tunggu dia, akhir sekali aku nekad. Aku pergi jugak tggu dia. Aku nak bukti pada dia yang aku sayang dia. 

Jam 6.40 pagi aku turun dari rumah, sepanjang perjalanan tu aku tak berhenti call dia. Bayangkan keadaan aku yang tgh drive tu. Nak pegang stering lagi,  nak pegang hp lag, nak tukar gear lagi. :( tapi takpe aku cuba jugak. Darah gemuruh ni jangan ckp lar. :( Dengan keadaan aku yg tak mandi tu, just basuh muka je. Dengan sejuk nya lagi. Kali ni aku taknak terlepas pndang. 

Dalam 6.45 pagi gitu aku smpai dekat simpang rumah dia, aku park kereta dan aku tggu dalam kereta. Dalam masa aku tggu tu, aku terus call dia. Aku tahu mungkin dia tgh bersiap gosok tudung apa semua masa tu. Kebiasannya dia macam tu lar, aku call dan call dan call. Last skali jam 6.52, aku ingat lagi jam pukul brape masa tu. Dia angkat aku call, macam biasa dia berdiam je, dan dia letak. Aku tahu masa tu dia mmg nak keluar dari rumah. 

Aku terus je pdang simpang rumah dia tu, :( sabar je aku tggu. Dari jauh aku nampak sorg perempuan tgh jalan kaki pakai baju krung dan aku tahu tu lah dia sayang aku. Masa tu, Tuhan je tahu perasaan aku, seronok ada, rindu ada, sedih ada. Jantung aku sama tu berdebar habis, gemuruh kot. Makin dkat dia dgn aku, aku start kereta aku terus pergi kat dia. Pada mula dia tak perasaan kereta tu, bila dah dekat baru dia perasaan. Comel nya dia masa tu, comel sngt. Saya rindu awk syg, rindu awk. Aku nmpk lemah je dia jalan kaki sorg sorg dan macam tu lah hari hari dia. Hari ni lah hari pertama aku tgk dia pergi sekolah selama aku kenal dgn dia. :(

Aku terus berhnti kereta dekat simpang tu, aku keluar dari kereta dan tgk dia. Dia cuma jeling pada aku, :( aku pggl dia. Dia cakap. "dah lar saya nak pergi sekolah". Pndang aku pun tak, :( sedihnya. Aku terus pnggl dia. Aku masuk semula dalam kereta dan follow dia dari tepi, smbil aku bercakap dgn dia. Dia sruh aku balik, katanya jgn buat macam ni malu org tgk. Sayang, sy bukan nak malukan awk, tapi sy tak tahu nak buat mcam mana dah sayang. Aku terus follow dia smpai lar dia lintas jalan. Aku berhenti kereta, aku usha je smpai lar dia masuk pintu pagar sekolah. :( aku terus balik. Perasaan aku masa tu, seronok ada, sedih ada, takut dia marahkan aku lagi ada. Sebenarnya aku rindu kan dia. 


Sayang, 
Hari ni sy nampak awk, tapi awk jeling je dgn sy, sy tahu awk marahkan sy lagi. :(
Hari ni sy tgk awk, awk comel sngt berbaju sekolah tadi. :( 
Sy tahu, mungkin awk tak suka sy buat macam ni. Tapi macam mana lagi cara untuk sy tgk awk, jumpa awk. Sy dpt jugak dgr suara awk tadi. :( 

Sekejap masa berlalu awk time tu, kalau lar boleh berhenti masa tu. Kita berdua je boleh gerak, sy kejar awk. Tapi tadi org ramai, sy taknak awk malu. Saya sayangkan awk syaza, sy rindukan awk. Panjang umur kita berjumpa lagi sayang. Macam biasa, bila sy dah tak ada baru awk boleh gatal gatal dgn lelaki lain. ILOVEYOUSAYANG. :')



Thursday, August 29, 2013

RINDU.

Macam mana aku nak bagitahu kat dia yang aku rindukan dia, hmmmm. Aku rasa rindu sngt, aku nak dgr suara dia. Kalau lar aku boleh tgk muka dia sekrang ada depan mata aku. Sekelip mata pun tak apa lar. 

Sayang, masa ni mungkin awk tgh tidur. Sy tak nak kacau awk tidur. Sy berdiam diri tak bermakna sy lupakan awk. Sy cuma ambik masa utk sy bertenang. Sy tak boleh dduk diam, sy akan terus msg awk. Hati sy tak pernah jemu rindukan awk selagi sy masih sygkan awk. 

Sy tak tahu macam mana nak luahkan pada awk, :( Biarlah apa pun yang memisahkan sy dgn awk, sy tetap cintakan awk. Perasaan sy kuat mengatakan awk masih syg kan sy. Setiap masa sy tggu msg dari awk, sunyi nya sy awk. Mungkin hari ni kita berubah, tapi sy still sama awk. Macam mana mula awk kenal sy dulu, tiap hari sy pergi kerja lalu tempat sy selalu jumpa awk. Tapi mana awk, sy teringat awk, sy teringat. Sy hnya mampu berdiam diri je.

Hari hari sy tgk gmbr kita senyum, tapi awk. Mana awk ? gmbr je awk sy ada. Awk mana, sy takkan buang awk. Sbap sy syg, tu jelah sy ada. Tapi kalau sy simpan, sy sedih. :( Sebelum sy pergi, sy nak ckp dgn awk. Macam mana sy ckp dkat awk dulu, sy tak takot dgn family awk sbap sy betol betol ikhlas dgn awk. Sy sygkan awk. :( sy rindukan awk. 

Sy teringat time kita jumpa, sy lukiskan something untuk awk. Dan skrng pun sy tak berhnti buat bnde tu. :( sy rindukan awk. 





I LOVE YOU SAYANG. :'(

GOOD LUCK SAYANG.

Assalamulaikum syaza, hari ni hari pertama awk exam percubaan SPM kan. Percubaan pun awk kena buat betol betol tau. Sy tau awk boleh buat punya, sy selalu follow up awk punya result exam. Semua nya oke oke, nanti time SPM mesti awk boleh buat. Awk kena lar study lebih skit, sy mungkin ada lagi utk teman awk. Dan sekrang pun sy masih ada lagi utk teman awk. 

Katanya hari ni awk exam sejarah kertas 3, semalam study tak. Study kan, mana boleh tak study. Awk kenapa awk cuai sangat, smpai bahan untuk exam sejarah esok pun hilang. Dah mcm mana nak jawab hari ni. Hmmm, awk ni. Kesian dekat awk. Sy call awk smlm, sebenarnya sy cuma nak ucap GOOD LUCK FOR YOUR TRIAL SPM SAYANG! sedihnya sy tak dpt ucap utk awk. Sy nak jadi org pertama ucap utk awk. Walaupun benda tu macam biasa, tapi sy rasa rugi sngt tak ucap. 



Masa ni sy dekat tempat kerja, sy rindukan awk. Kalau dulu sy selalu tggu awk hbs study, sebab sy nak call awk dulu sblm awk tidur. Sekarang pun sama, sy selalu tuggu awk tidur dulu baru sy tidur. Sy tak pernah jemu pun, walaupun sy mengantuk sy tetap tggu awk. Sy xnk awk sunyi je. Smlm awk study smpai pukul brape ? hmmmm, macam mana sy nak tahu ea kalau awk xnk jwb ea. Takpe lah, mungkin awk stress kot nak study lagi. :') 

Haaaaa, lagi satu sy nak tnya. Num kedudukan awk brapa sayang ? ckp lar kat sy. Taknak share ea, nnti bgthu lar. Depan awk sape, blkng awk sape, tepi belah kanan awk sape, belah kiri awk sape ? 

Sebenarnya sy rindukan awk syaza, sy rindu awk. Tapi apa sy boleh buat, sy dah cuba yg terbaik utk berckp dgn awk, call awk. Sy tak kisah pun duit hbs, stakat ni sy masih berduit lagi. Awk tak perlu risau lar. :D Sy harap awk jawab betol betol. Sy tak pernah simpan dendam dgn awk, sy doakan awk baik baik sahaja. Berkat ilmu yg awk belajar tu penting sayang. 

Macam biasa sy sayang awk, bila sy dah tak ada baru awk boleh gatal gatal dengan lelaki lain. :D Iloveyou sayang. <3

Keep Smile.

Sejuk sungguh malam ni, lena je kalau nak tidur ni. Tpi kenapa aku still tak boleh tidur, nak kata ngantok, mengantok jugak lar. Tapi nak pejam je, mesti tak lelap lelap jugak. Apa yang bermain di fikiran aku sebenarnya ? Smpaikan aku tak boleh tidur, haish! Mungkin aku dalam keadaan tgh bersedih kot, tapi senyum jela aku mampu. Takkan aku nak sedih sepanjang masa. HAHA! Hidup mesti diteruskan. 


Sebenarnya aku rindukan seseorg, seseorg yang pernah ada dalam hidup aku. Yang pernah aku syg, skrng pun aku masih syg kan dia. :') tapi aku tak mau lar sedih sedih sngt. Bukan bermaksud aku tak kisah, tapi apa yg mampu aku buat kalau aku terus sedih macam ni kan. Jadi aku kena lar hepi dan terus senyum. :D 

Asal tgh malam je aku teringat dekat dia, kebiasannya sebelum tdur je mesti aku call dia dan ada msg dari dia. Dia selalu ckp aku ni kuat marah dia tapi dia sayangkan aku sebab perangai aku comel. HAHA! comel ke, entahlah. Tapi sekrang macam dah lain, aku selalu tggu msg dari dia, aku tak pernah jemu pun tnggu. Aku harap satu hari nanti dia akan msg aku, aku tggu sngt saat tu. :D walaupun dia ckp aku ni bukan sape sape dah bagi dia, tapi aku dpt rasa dia masih sygkan aku. 

Sayang, sy sebenarnya rindukan awk. Tapi apa saya boleh buat, sy cuba ckp pada awk tapi awk mcm endah tak endah je. Sy tahu awk marahkan sy, tapi kenapa awk marahkan sy ? Kalau lar sy awk boleh dtg rumah awk, hari hari sy dtg rumah awk. Nak tgk awk buat apa, tapi tak boleh tu lar. Hmmm, sy rasa awk ckp semua tu dalam keadaan marah. Sy terima je la apa lar yg awk ckp. Awk sy rindu nak dgr awk pggl sy sayang. Boleh tak sy nak dgr utk kali terakhir, kalau lar betol awk ckp awk dah ada org lain. Tapi sy tak rasa awk ada org lain sayang. 

Awk dulu sy lar awk paling syg, nak je sy kembali ke masa dulu dulu. Sebab masam tu kita hepi je, awk dah buat sy syg pada awk. Izinkan sy untuk terus syg awk. Sy selalu rindukan awk, mungkin nampak macam sy tak pedulikan perasaan awk, tapi bila je awk sy terbyangkan saat sy dgn awk syg. 

Ingat tak masa kita mula mula keluar hari tu, walaupun dah hmpir 3thun lebih kita kenal masa tu. Tapi tu lar kali pertama kita jumpa, kita tgk wayang cerita kerat 14 masa tu. Awk ingt tak, kenangan masih segar dalam ingtan sy awk. Tiket wayang tu ada lagi sy simpan dalam almari sy. Sebelum tgk wayang tu kita makan kepci, awk suka sngt makan kepci. Awk suka makan zinger burger dgn air milo. Heeee, awk suka sngt kan. :) lepas hbs tgk wayang kita pergi big apple pulak. Sekjap je masa berlalu dah hmpir 8bulan benda berlalu sayang. Dalam sedar tak sedar dah hmpir 5thun kita kenal. 

Takpelah awk, sy hnya mampu katakan yang sy masih sygkan awk, cintakan awk. Sy tahu awk tak akan buat benda bukan bukan belakang sy, sebab sy tahu awku bukan macam tu. Apa apa pun awk, goodluck for trial spm esok. Jawab betol betol awk, iloveyou so much syaza. I miss you syaza. Jgn lupakan sy tahu. :D

selamat malam syaza. 

Wednesday, August 28, 2013

I L.O.V.E YOU

Sayang, mana awk sayang ? Hari hari sy tggu msg dari awk, call dari awk. Tiap tiap malam sebelum tidur, sy akan ckp dalam hati sy yg sy berharap bila sy bgn pagi akan ada msg dari awk. :') Kalu dulu hari hari sy dgn awk, seronok sngt. Pagi sy dgr suara awk, malam sy dgr suara awk. Seronok nya sy, kita berdua asyik rindu je sama sendiri. 


Dulu sy lar yang awk pggl syg, tapi skarang mcm mcm awk pggl sy. Tipu kalau sy ckp sy tak terasa hati awk. Awk, mungkin kali ni sy rasa macam kehilangan awk. Tapi berilah sy peluang kali terakhir untuk jumpa awk, tgk muka awk, tgk senyum awk. :') rindu nya saya pada semua tu awk. Air muka awk sayang, cukup utk buat sy rindukan awk. Sy selalu teringatkan kenangan kita, bila sy keluar dgn awk, jalan dgn awk, temankan awk syaza. Kalu boleh sy balik semula ke masa dulu, sy nak awk. Sy nak sngt awk. Bila sy rindukan awk, sy selalu tgk gambar awk. Tak pernah jemu sy rasa, kalau itu je yang ada utk sy hilangkan rindu sy pada awk. 

Siang hari sy selalu cuba utk tahu awk tgh buat apa, oke ke tak, makan dah ke belum. Kdang kdang tu sy tahu, sy mcm mengganggu awk. Tapi apa yg sy boleh bila sy rindukan awk. Malam malam sy sorg sorg sy selalu teringatkan awk, kenangan manis kita hilang mcm tu je. Bila awk akan ada untuk sy smula sayang. 



Ingat tak awk masa ni, :') ni lah gmbr terakhir sy dgn awk. Sy suka melayan kerenah awk syg, kerenah awk tu buat kan sy selalu teringat pada awk. Sy selalu call awk bukan sbap sy nak kacau awk, nak gnggu awk, nak marah awk. Sy cuma nak dgr suara awk, cukup utk legakan hati sy syaza. 

Sy dpt rasa yg awk masih sygkan sy, tapi itu apa yg rasa. Hati awk sy tak tahu. Selalu jugak awk berkasar dgn sy, tapi bersabar awk. Sbap sy xnk marah awk dah, sy taknak awk terasa dgn sy dah.

Iloveyousayang. 


Sebenarnya aku rindukan dia, susah utk aku lupakan dia. Hubungan aku dgn dia bukan sebagai pasangan couple. Tapi tak bermaksud dia bukan kekasih aku, aku cintakan dia. Dan dia tahu aku sygkan dia. Aku kenal dia lebih dari tu, bukan sekejap aku kenal dia. Pernah juga aku rasa macam nak tolak pelawaan dia bila dia ajak jumpa, sbap aku penat dgn kerja aku lagi. Tapi aku xnk dia kecik hati dgn aku. Aku kuatkan diri ni pergi jumpa dia, tapi aku jumpa dgn rela hati. Tak ada skit pun perasaan terpaksa. Tapi macam ni org balas dekat aku. Sedih jugak, tapi aku sayangkan dia. Aku xpernah rasa pun nak tgglkan dia, mungkin sbap dia marah dekat aku. Tak mungkin aku dpt lupakan dia, tiap malam perasaan rindu dan teringat pada dia tu dtg dlm diri aku. Suara dia, gelak dia bila dia ada dgn aku. Aku still dpt dgr, tak ada apa lagi yang aku nak. Semua nya ada pada dia. Perangai dia yg nakal tu, suka main dgn budak kecik, cara dia layan family dia, cukup buat aku jatuh cinta pada dia. 

Awk, bila awk akan berbaik dgn sy. Sy selalu tunggu awk, walaupun awk tak pernah tahu. Sy terima segala kesakitan awk bagi, walaupun awk tak pernah kisah. 

I L O V E Y O U S Y A Z A. :D


Wednesday, August 14, 2013

..

Assalamulaikum..


Hari ni hari Rabu, 14 Ogos 2013. Hari hari aku berlalu seperti biasa, bangun pagi pergi kerja, smpai tmpt kerja buat kerja, time rehat aku keluar gi makan, lepas tu sambung semula kerja. Pukul 6 balik, sblm smpai rumah singgah dulu umah kawan sembang sembang dapatkan hilang kan penat. :D Tak lupa juga mesej cinta aku syaza. Malam dduk rumah, kalau rajin pergi berjalan umah mak. Begitulah hari hari yang berlalu. Dalam hidup ni kan, kadang kadang kita bersedih kadang kadang kita bergembira. Ada kala tu kita seronok sngt smpaikan kita lupa segala masalah yang kita ada. 

KELUARGA,
Semua org ada keluarga masing masing, anak yatim pun anak keluarga diaorg. Macam macam latar belakang keluarga, ada yang hidup mewah tapi keluarganya porak peranda. Ada yang susah atau miskin tapi hidup mereka bahagia. Macam macam ragam atas dunia ni.

Aku nak kongsi pengalam hidup aku, aku asalnya bukan dari keluarga org yang berada. Hidup aku serba serdahana, apa yang org lain aku pun ada. Tapi cuma lambat dan cepat je aku dpt. :D Pernah sekali family aku terputus bekalan beras. Tpi atas berkat kita berdoa dan ditambah pulak dgn usaha kita. InsyaALLAH tak ada apa apa. 

Mak, 
Wlaupun family kita bukan dari keluarga yang senang, tapi angah rasa hidup kita tak ada sikit pun kekurangan. Anak anak ma semuanya cukup makan, cukup pakaian, semua nya bersekolah. Bersyukur sngt, angah pun tahun depan nak hbs belajar dah. InsyaALLAH kalau angah dah kerja boleh bantu keluarga. Sama sama kita usahakan. :D


Ini dia keluarga besar belah mak aku, ANAK CUCU MAT NOR.


CINTA,
Cinta ni bukan bermaksud kita hanya cinta pada kekasih kita je, bnyk yang kita perlu cinta. Terutama cinta kepada ALLAH, cinta kepada rasul, cinta pada ibu bapa, cinta pada alam sekitar dan macam macam lagi. Sebnrnya inilah aku yang aku nak kongsikan, kisah cinta. :D

Syaza,
Siapalah nama syaza tu kan, aku dah lama kenal dia. Dari dia form 1 lagi, smpai lah sekarang dia dah form 5. Lama lar tu kan, mula mula kawan kawan biasa, tapi tiap kali dia ada bf mesti aku jelous tgk die dgn bf dia tu. Yelah aku dah mula ada perasaan dekat dia, rupa rupanya dia pun macam tu jugak, jelous juga tgk aku dgn gf aku. :D Aku ambik masa yang lama utk kenal dia, dan barulah aku betol betol kenal dia. Bagi aku dia ni satu dlam seribu org. Bukan nak mengampu, tpi itu yang aku nmpk. Smpai lah sekrang aku masih lagi berkawan, bercinta, dan tak lebih dari tu dgn dia. haha!

Sayang, ingt tak sy pernah ckp. Sy tak takut dgn mak ayah awk sebab sy betol betol ikhlas dgn awk, smpailah satu masa awk bawak sy pergi jumpa mak awk. :D Masa tu Tuhan je yang tahu perasaan sy ni. Rasa sngt dihargai dan sngt terhormat, kata awk sy lah org lelaki pertama yg awk bawak kenal dgn mak. Mak pun oke je sy tgk. sy lagi lar oke. Situ lar kita mula kenal hati budi masing masing, mungkin kita terlalu muda untuk fikirkan pasal cinta ni awk. Tapi ada je org yang masih bersekolah dah kahwin. Tapi sy tak ada lar smpai macam tu, apa apa pun belajar kita kene utamakan. Kadang kadang tu sy rasa macam awk abaikan sy, tapi tu cuma perasaan sy je. Sy tahu awk takkan buat macam tu punya. 

Sy selalu pikir apalah awk tgh buat bila awk tak msg sy, bila awk dekat sekolah, bila awk dkat luar je. Macam mana lar syaza sy, tgh terbaing ke, tgk tv ke, makan bersila ke, dduk atas meja ke. HAHA! semua sy nak tahu. Kita jarang sekali dpt jumpa, tapi sy tak kisah pun sebab sy selesa dgn keadaan kita sekarang ni. Tapi bila sy dah jumpa awk, sy seronok sngt dan sy hargai awk. Walaupun kdang kdang tu kita jumpa tak smpai 15minit. Sy suka sngt, macam artis plak awk ni kan. HAHA! 

Kadang kadang tu awk, awk comel sngt bila awk merajuk. Tapi sy gelisah sikit bila awk merajuk, sy asyik pikir apalah sy dah buat smpai awk merajuk. Tapi kdang kdang tu sy gerak sebab bila awk merajuk, awk diam je taknak bercakap. Smpai satu masa tu sy geram sngt, sy tumbuk dinding kayu kat umah kosong sblh rumah sy tu. Tapi jari sy yg luka, dinding tak pecah pun. haha! tulah tunjuk hebat lagi. Awk selalu bila awk marah, awk macam lupa diri. Awk ckp macam macam dkat sy, ayat tu tak kasar mana. Tapi sekali awk ckp tu, pedih sngt awk. Perit gila rasa. Tapi sy sabar, sbap mak ckp kita kene sabar dlm sesuatu perkara. :D Sy pikir awk tgh marah, awk terlepas ckp kot. Tapi lepas tu sy pesan lar kat awk jgn cakap macam tu dah. Sebenarnya sy kecik hati, tapi sy xnk ckp. Nnti buat awk lagi kecik hati, buat awk rsa bersalah pulak. Apa apa pun sy oke sayang. 

Sy pun kdang kdang tu nak jugak rasa awk pujuk sy, tapi macam awk endah tak endah je. Itu yg sy rasa lar, haha! Sebab lelaki mana boleh merajuk kata awk, awk perempuan, awk je boleh merajuk. Oke takpe, sy oke je. haha! Tapi kalau sy merajuk jugak awk mesti pujuk punya. Mana ada awk biar sy sorg sorg. haha! 

Bnyk bnda dah syaza kita sama sama lalui, haha! Bergadoh lar, tak contact smpai 3hari lar. Awk ingt sy senang hati ke tak contact awk, tak senang hati ni. Takot nya sy hilang awk, takot ada org lain masuk line je. Tapi awk tak macam tu punya, sy percaya kat awk. :D 

Syaza, kita sebagai manusia hnya mampu merancang. Allah tentukan, insyaAllah kalau yang yang atas sana izinkan dan ada jodoh. Kita akan bersama, sy umur 20tahun rasa nya bukan terlalu muda lagi dalam hal ni. :D Awk tu nak SPM kan, jgn asyik main BB awk tu je. Sy ngadu dkat mak awk tu nnti kan. Dah lar, nnti story lagi. I L O V E Y O U S Y A Z A. :D 


Tuesday, August 13, 2013

Selamat Hari Raya.:D

Assalamualaikum, 


Selamat Hari Raya Aidilfitri kepada semua yang menyambut Hari Raya. :D Masuk ni kita dah hari raya yang ke-6 kan, raya zaman sekarang ni tak macam zaman aku sekolah rendah dulu. Nak nmpk org pasang pelita pun susah kan. Kalau ada pun pelita yang dah siap dgn kaki tu. Dengan pasaraya belambak jual. Tak feel lar macam tu, aku ttp teruskan tradisi family aku. Pasang pelita panjut lar, kalau rajin pergi cari buluh buat pelita buluh tu. HAHA!

Kalu nak cerita bab raya ni, cerita sampai esok pun takkan habis. Untuk keluarga tersayang, Selamat Hari Raya angah ucapkan, maaf zahir dan batin. Kepada mak abah along dan adik adik. Maafkan angah kalau angah ada buat silap. :D Tahun ni baju melayu kita warna kelabu. Walaupun kita hidup dalam serba serdahana, anak anak ma tiap tiap tahun dpt baju baru. :D Terima kasih mak abah. 

Tak lupa juga nak ucap Selamat Hari Jadi kepada mak, dah 40tahun dah mak. Semoga mak panjang umur dan murah rezeki. Hari jadi mak 05 Ogos 1973. Angah tak pernah lupa ma, walaupun angah dduk jauh dgn ma, angah sentiasa ingat. Angah sayang ma. :D Tahun ni angah ada duit lebih skit, angah dpt beli kasut raya untuk ma. Ma ckp ma tak ada duit nak beli kasut raya, ma lepas beli baju raya je untuk adik adik. Aku sedih tau ma ckp macam tu, angah ni anak ma, anak laki, angah boleh cari duit untuk ma. Angah xnk tgk ma pakai baju lama hari raya. Duit boleh cari ma, kasih sayang takleh beli ma. :D Alhamdulillah tahun ni kita dapat raya sama sama. Kasut tu angah pergi beli dgn cinta hati angah, syaza nabilah namanya. Ada masa, satu hari nnti angah kenalkan. :D


To my dear, Syaza Nabilah.

Sayang, Selamat Hari Raya sy ucapkan kepada awk. Maaf Zahir dan Batin. :D Maafkan sy kalau sy ada buat awk sakit hati, sy selalu marah marah awk. Buat awk kecewa. Semua nya berlaku tanpa sy sedar. Raya tahun ni awk balik kg awk ke Johor, lepas tu ke Chenor kan. Raya sakan awk ea, dpt duit raya bnyk. Raya raya jugak awk, jgn lupa nak trial tak lama lagi kan. :D 

Raya tahun ni, seronok rasa. Sy ada awk, walaupun kita tak dapat raya sama sama. Tapi seronok lar. Tahun kita shopping sama sama, beli kasut awk, beli baju saya. :D Lupa kemeja sy awk tlg pilihkan tu, bila pakai je ingt awk. haha! 

Haaa, baju kurung awk warna kelabu jugak kan sama dgn sy. Tapi awk dua helai satu lagi warna pink pink gitu. Cantik sngt gmbr awk berbaju kurung. Ayu, manis je awk. :D Kalau lar awk ada depan mata sy. Sy tenung awk puas puas. 

Sayang, apa yang boleh saya cakap. Sy rindu sngt dekat awk. Sy rasa macam sy tak berpeluang lagi nak cakap yang sy rindukan awk syaza. Macam mana sy nak suruh awk tahu, yang sy rindu awk rindu sngt sngt. :D Semalam sy ada lalu dpn umah awk, kelmarin pun ada jugak, malam raya pun ada jugak, malam sebelum raya pun ada jugak. Nak je saya  berhnti dpn umah awk, bagi salam ckp nk jumpa awk. 2minit pun tak apa awk, asalkan sy dpt tgk awk. 

:') kenapa mesti awk layan saya macam ni. Sy takkan berhnti utk terus call awk, walaupun sy tahu awk terpaksa untuk jawab sy call. Kadang kadang tu awk, sy rasa macam hina je bila org layan sy mcam tu. Tapi tu perasaan sy je awk, yang awk perlu tahu sy rindukan awk. Sy sayang awk, kalau lah sy dpt jumpa awk sekrang. Tak bercakap pun tak apa awk, dpt tgk awk dari jauh pun takpe. :') Sy selalu tgk gmbr awk, cantik sngt awk berbaju raya. 


Gambar awk dgn mak Ramlah, baju kurung sama. :') Suke sy tgk awk dgn mak awk. Awk rapat sngt dgn mak, manje sngt dgn mak. Sy tak tahu nak ckp apa lagi awk, sy cuma nak awk tahu. Sy rindu awk, 5hari awk kita macam ni. Sy rindu awk sayang. 


Tgk tu, awk cantik. Anak sedara awk pun comel, sy selalu bayangkan sy ada sebelah awk time ni. :') Syaza nabilah, sy rindukan awk sayang. 



Ada pun gmbr awk berbaju kelabu. :') Kadang kadang tu awk, bila sy rindukan awk. Sy rasa sy nak tidur lama lama, bila bgn je nak tidur semula. Sebab awk selalu dtg dlm mimpi sy, bila sy pejam mata sy berangan sy bersembang dgn awk. Awk rapat dgn sy. :) 

Sy call awk, sy nak dgr suara awk. Walaupun suara tu, suara awk yang tgh marah. Cukup awk untuk sy, sy rindu awk sayang. Sy tetap rasa, awk selalu ada untuk sy. 

I L O V E Y O U SYAZA NABILAH. :') 


Thursday, July 4, 2013

Si Gadis Bijak Harum.

Assalamualaikum, selamat malam. Tak lupa untuk pada org yang istimewa, harap harap awk sihat sahaja disana :') Mesti semua nak tahu siapa Gadis yang aku cakap Bijak Harum tu. Itulah maksud nama untuk syaza nabilah. Syaza nabilah aku lar, siapa punya lagi kan. 

Sayang, 

Masuk ni dah 3hari kita macam ni, hari ni sy macam tak berdaya nak call awk dan msg awk. Sy tak nak bagi awk rasa lagi tertekan dgn kehadiran sy. Awk kan nak exam tahun ni dan tak lama lagi. Tapi percayalah dekat sy awk, sy tak pernah marahkan awk dan simpan dalam hati apa yang dah terjadi. :') Bagi sy mungkin awk bercakap dlam keadaan marah. Bukan sy taknak call dan msg awk harini, sy cuba bagi awk masa untuk tenang dan cuba lupakan sy kalau itu yang awk mahukan. Tapi sy tak boleh lupakan awk, sy kenal mak awk, abg awk, kakak. Sy rasa macam sy ni dah sebahagian dari keluarga awk. Perasannya sy kan awk.

Tiap tiap hari sy cuba call awk, sy tahu yang awk akan angkat call sy walaupun sekejap. Cukup lar sy dapat dgr awk cakap 'ye' bila sy call awk. Sy cuma nak dgr suara awk yang halus tu. HEHE! tak lah sy bergurau je sayang. Perasaan sy kuat mengatakan yang awk masih sygkan sy, tapi itu perasaan sy, perasaan awk betul betul tak tahu lar macam mana. :D Sy tak pernah salahkan awk dalam hal ni. 

Syaza,

Awk ingt tak masa kita main game dekat capcom tu, saya menang tapi awk ckp awk menang. HAHA! awk ni kelakar lar. Situasi dia sama macam sekarang, sy tetap akan mengalah dgn awk. Sy dah usaha yang terbaik untuk jadi yang terbaik dalam hidup awk. Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......... tak ada apa apa lar. Sy tak akan berhenti untuk pujuk awk. Kalau sy diam, bukan bermakna sy lupakan awk. Tapi sy cuma ambil masa untuk tenangkan perasaan sy, dan sy nak bagi awk ruang untuk awk rasa bebas sekejap. 

Jujur dari hati saya, mmg sy sedih dan rindukan awk. Perasaan sebak bila sy call dan dpt dgr suara awk. Walaupun sekejap sy bercakap dgn awk. Kalau lar saya boleh tahu apa awk tgh buat sekarang kan best. Macam mana hari hari sebelum ni sy boleh tahu awk buat ape, dekat sapa, dekat mana. :) Tapi tu dulu, sekarang tak dah. Tu awk yang kata, bagi saya tetap sama. Perit sngt ayt tu awk bagi saya, tapi tak apa awk. Sy taknak kecil kan hati awk lagi. Sy terima je bnde awk ckp tu. 





Dimana awk sekarang, kenapa awk berdiam diri smpai macam ni. Kan best kalau kita macam dulu awk. Sy sentiasa rindu kan awk, tpi bila macam ni. Sy rasa macam nak lari jauh jauh je. Bukan sy nak lari dari awk, sy cuma nak awk rasa macam mana bila kita berjauhan. Sy rindukan awk syaza. Iloveyousomuch. :'D 

Selamat Malam Sayang, belajar rajin rajin. Pergi sekolah tu jgn macam macam tau. :) bubye. 



Tuesday, July 2, 2013

Syaza Nabilah

Assalamualaikum, semua sihat sihat belaka. :') Macam mana nak mula dalam hati yang tgh bersedih ni. Syaza nabilah, siapa Syaza nabilah. Nama ni dah tak asing lagi bagi aku, setiap masa sentiasa bermain dekat aku ni. :D Bagi aku dialah kekasih aku, cinta aku. Macam macam kenangan aku dgn dia, ada suka ada duka. Biasalah tu, adat ketika bercinta. Macam macam dugaan yang ada. Kalau kita tak sabar, habis lar kan. 

To my sayang syaza nabilah,

Sy syg sngt awk, tapi kenapa sejak akhir akhir ni. Kita selalu nak bergaduh, selalu ada bende yang tak kena. Mungkin salah tu dtg dari sy, dan mungkin salah tu dtg dari awk. Tapi kenapa mesti awk buat macam tu. Saya rasa awk tak perlu sampai nak buang dan tak pakai terus number phone awk tu. Macam mana saya nak call awk kalau sy rindu awk. :( sy sedih sngt bila awk ckp macam tu. Yelah, mungkin salah sy kan. Memang sy mengaku yang sy ni panas baran. Tapi sy marah semua tu ada sebab awk, bukan sy suka suka. Sy terlalu sygkan awk, sy jadi jeles bila sy tgk awk dgn orang lain. Sbap sy tahu, sy jarang sngt dapat jumpa awk. Sy jadi rindu awk, rindu sngt tau. 

Tiap kali sy rindu awk, sy tgk gmbr awk. Apa yang awk bagi sy, mesti sy akan tgk. Wlaupun bnde tu tak berharga, tapi bagi sy sngt berharga. Sebab benda tu datangnya dari awk syaza nabilah. Sy cuba jadi yang terbaik untuk awk, sy cuba buat awk germbira dgn saya. Sy seronok tgk awk seronok, :D Ingt tak awk masa kita tgk wayang dulu, itulah first time sy tgk wayang dgn awk. Sy seronok sngt sebab seharian sy dpt bersama dgn awk. Kita makan kfc, tgk wayang. :D smpai sekarang sy ingt. Walaupun bnde tu dah lama berlalu, tpi sy tetap rasa macam semalam je dia berlaku. Masa tu sy malu malu lagi dgn awk, awk pun macam malu malu lagi. Sweetnye masa tu. Sy tak tahu nak gambarkan macam mana awk. 

Saya tahu awk marah, tapi kenapa msti buat macam tu awk. Sy cuba tahan rasa nak marah tu, tapi sy tak boleh nak tahan awk. Sy terus marah awk, sy cuma sygkan awk. Sy taknak awk buat bnde yang saya tak suka sayang. Sy harap awk faham tu. 

Awk nak tahu tak, sy ada bnyk simpan gambar awk. Sbap bagi sy bila saya rindu awk, itu jelah yang saya ada awk. Yang tu jelah dpt saya buat. :') awk nak tgk tak awk. 





Haaaaaaaa, awk ingt tak masa ni syg. Mesti lar awk ingt, masa ni lar sy paling ingt. Sbap masa ni sy dpt jumpa mak awk, berkenalan dgn mak awk. :D terima kasih sbap sudi bawak jumpa mak. Sy teruja sngt masa tu, masa ni juga seminggu saya dpt jumpa awk. Teman awk makan, lepak kat bawah kejap. Nasib baik mak tahu kan masa ni. Mak pun tak marah, sy tak suka lar biarkan awk makan sorg sorg. Nnti ada org kacau, awk pun ckp awk takot. sy ingt lagi. :) Masa ni awk kenyit mata kat saya, haha! pndai awk nak pujuk sy kan. 


Masa ni plak awk merajuk dgn saya, hehe! Sy rasa sbap awk merajuk dgn sy, sbap sy acah acah nak balik. Awk pun merajuk. Manje awk ni, sy rindu sngt masa masa ni. Kalu lar masa tu boleh kita putar balik. Kan bagus awk, sy nak sngt jumpa awk. 

Sayang,

Sy pernah berjanji dgn awk, sy nak jaga hubungan ni. Sy janji dgn awk, sy akan buat yang terbaik. Sy ada awk sorg, awk pun ckp awak ada sy sorg je. Sejuk hati sy, sy pun prnah ckp dkat awk. Sy tak takut dgn mak ayah awk, sbap sy btul betul ikhlas dgn awk sayang. Mungkin belum masa lagi untuk sy jumpa dgn ayah. Dengan mak, mak dah kenal sy dah. :) 

Sy ada simpan tau ayat ayat cinta jiwang awk bagi kat saya. :) nak tgk tak ? nak tgk tak awk. hmmmmm, awk nak tgk tak :D tgk ea. 


Ingat lagi tak awk, tgk nama awk tu. Double S, kenapa Double S sy tnya awk. Syaza Syahril, wahh! sweet sngguh. hehe! tak sngka kan, 4thun kite berkenalan. I love you so much sayang. Awk suka pggl sy katang dulu, skrang awk suka pggl sy kerinting. haha! sy oke je, bagi sy tu pgglan mesra sy dgn awk. Sy rindu awk syaza. 


Tgk awk, awk wish gudnite kat saya. Sweet sngt masa ni. Sy rindu sngt awk, rindu sngt. :) ni je sy mampu ckp. Sy tak ada sape sape awk melainkan family sy dan awk sorg syaza nabilah. Sy nak jadi sbahagian dari awk, Sy tggu awk dari mula kita kenal lagi, dan sekrang awk dah jadi kekasih sy. Setiap masa, sy rasa rindu awk. Rindu yang buatkan saya rasa macam nak jumpa awk tau. 


Tgk tu awk pggl sy hati halus, katang. hehe! Sayang awk kat saya, suka kan awk buli saya. Tapi sekarang awk tak ada dah nak buli sy, nak pggl sy gitu. Sy rindu tau awk pggl sy gitu. :') Siap hashtag lagi nama saya, macam artis dah sy rasa. Masa ni, tima sy selalu teman awk dkt hospital tu lar. Kan awk kan. kan awk kan. 


Haaaa, masa ni plak kan awk. Awk baru balik dari hospital, awk kene marah dgn awk. Terus awk menangis. Omey je, dah besar besar pun nak nangis. Ayah marah skit je, bukan apa pun. Awk tgk tarikh dekat tweet tu, cepat je kan masa beralu. Dah 8 bulan dah awk, sy rasa macam 8tahun je. Lagi 7tahun kita nak kawin kan. Kan awk kan, kan awk dah ckp nak kawin dgn sy. :)


Tgk bio awk, siap ada nama saya lagi. Awk siap suruh sy tgk lagi, suprise. hehe! tgk tgk ada nama sy. Terharu sy tau, skrng pun ada jugak kan awk. Kalau tak ada kat bio pun, kat hati awk tu msti awk. :) sy tahu, sy tahu. 


Masa ni awk, awk tgk tarikh dlm hp sy tu. Tu lar tarikh keramat bagi sy. :) Awk sayang sy kan, suka, cinta, rindu, nak kawin tak ? hehe! gatal sy kan, sy bukan gatal. Sy serius, sy nak kawin dgn awk. :')

Tak lama lagi dan nak puasa, sy teruja sngt nak puasa tahun ni. Sebab sy ada family sy dan saya ada awk syaza, sy ada awk syaza nabilah. Sy sygkan awk, kan dah ckp, tahun ni kita nak buat baju raya warna yang sama. Dah macam suami isteri dah kita ni. :) Sukanya saya. Ngat raya tahun ni baru nak naik vespa, tapi tak ada rezeki. Awk ckp kat sy, kita kene bersyukur dgn apa yang kita ada. Sy ingt tu syg, :) 

Naik dalam gambar jela, macam ni.....



Haha! awk ckp sy pakai spekkk, omey je. haha! tapi baju dia bukan warna macam kita, takpe takpe. Nnti kita plak, tapi awk ckp. Kene kawin dulu. hehe! awk gatal, tak tak sy gatal. haha! 


Syaza nabilah,

Sayang, kalau awk terbaca blog sy ni sy rasa hepi sngt. Dekat sini, sy cuma nak cerita apa yang sy cuba luahkan pada awk. Sy terlalu sygkan awk, sy cintakan awk syaza nabilah. Sy tak nak ada org cuba ganggu hubungan kita. Sbap sy tak nak bersedih, perit untuk sy terima ketiadaan awk dlm hidup sy syaza. Sy tak pernah rasa malang dan rugi dan menyesal kenal awk, sy seronok sngt dan beruntung. Walaupun sy selalu marah awk, awk buat sy sedih. Tapi awk, perasaan sy dekat awk tak pernah berubah. Sy tetap syg awk dan makin bertambah sy. Lagi lagi sy kenal mak awk, dan mak awk kenal sy. Susah untuk sy lupakan awk. 

I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D
I LOVE YOU SYAZA NABILAH <3 I MISS YOU SO MUCH SAYANG :'D











Wednesday, May 15, 2013

Salam semua.. Hmmm, syahdu nyela rasa. Sedih pun ada, makan hati, sakit hati, kecil hati semua ada. Kenapa org slalu layan aku macam ni. Apa salah aku, tersentap aku bila dia ckp macam tu kat twitter. Aku bf die, knpe die boleh cakap macam tu skali. Kalu aku bf die, knpe die boleh nak kutuk kutuk aku. Kalau marah sekali pun, takkan tu cara untuk puaskan hati. 

Kalau aku marah sekali pun, aku tak pernah buat macam tu. Paling tidak pun aku akan membebel je. Tapi sekejap je, sbap aku susah hati kalau dia kecik hati dgn aku. Tapi bile aku kecik hati, aku tgk die macam tak cara. Langsung macam tak ambik peduli. Kenapa ? Kenapa ? Awk dah tak sayang sy ke, awk dah taknak sy ada dalam hidup awk ke. :(

Dah bnyk kali aku bersabar, kali ni pun aku bersabar. Tapi aku tak leh tahan tau, bila kene macam ni. Rasa macam org pijak kepala aku je. 

Awk, terus terang sy ckp. Knpe awk terlalu keras hati, itu je yg sy nmpk dekat awk. Tapi bila sy ckp macam tu. Awk akan marah sy balik, hmmmm. Sy sedih sngt bila awk ckp macam tu kat sy. Sy bukan ape, sy terlalu sygkan awk. Tapi bila awk ckp macam tu, seolah olah sy macam kwn biasa je bagi awk. Tapi awk ckp awk sygkan sy. Kalau awk syg kan sy knpa awk ckp macam tu. Knpe ? Awk boleh je nak ckp terus kat sy, sy akan dgr ape yg awk nak ckp. :( tapi jawpan awk bila sy tnye. Tak ada ape, tak ada ape. Tu jelah respons awk. 

Kalau kita nak bahagia tu, kite kene kejar bahagia tu. Bukan tggu bahagia tu dtg dkt kita. Awk tlg lar faham, sy syg awk. Sy syg awk sorg je, lama mana sy kenal awk. Serius sy ckp, kali ni sy btol betol kecik hati, kadang kadang sy makan hati dgn cara awk layan sy. Sy pun nak rasa macam mana bila gf pujuk bf dia yang tgh kecik hati. Tapi cara awk tu, ibarat macam smbil lewa je. Ye saya tahu, sy bukan sape sape. Hnye seseorg lelaki yang bergelar BOYFRIEND je dalam hati awk tu. Tapi tlg lar jgn buat macam ni.

Sy nampak awk macam tak bebas bila sy ada dgn awk, kalau awk rasa macam tu. Awk ckp dgn sy awk, bar sy nmpk apa salah sy. Sy rasa sy ni. Sama je dgn kwn kwn awk yg lain. Kadang kadang sy rasa sy ni lebih rendah dari kwn kwn awk. Dgn cara awk layan sy, hmmmm. 

Dgn respons awk bile sy marah. "okey, bye, sama sama," Apa ni awk, awk macam tak takut bila sy tak ada dalam hidup awk. Sy cuba buat awk happy, sy cuba sedaya upaya. Tapi macam sia sia bile awk ckap. Boleh dah slow slow blah dari hidup aku. Perhhh! cukup sy terasa awk. Sape lagi yg ada dalam hidup awk kalau bukan sy sorg awk. :(

Takpelar awk, kalau itu yang awk nak. Sy akan cuba slow slow. Terima kasih awk, sy nak awk tahu sy syg awk sngt sngt. :') iloveyousomuch. 

Wednesday, May 1, 2013

SAYANG :)

Assalamualaikum, jam sekarang pukul 3 pagi. Aku tak boleh tidur lagi. Salah satu sebab aku tak boleh tidur mesti lar sebab aku tak mengantok. :) Dalam aku tak tidur ni sebenarnya aku sedang fikirkan tentang seseorg yg tgh merajuk ke marah dgn aku entah. :( 

Awak masuk hari ni dah 5hari awk merajuk dgn saya, kalau lar awk tahu yang sy rindu sangat dekat awk. Sy msg dgn awk, awk reply tapi awk reply tak macam awk yang dulu. Awk mmg lain sngt sekarang ni. :( Sy pun tak tahu apa salah sy dan apa yang saya dah buat smpaikan awk marah kat sy macam ni skali. Bila sy tanya awk xnk jawab. Awk sruh sy pikir, yang sy tahu sy tertengking awk. Tak kan sebab tu je awk. Sy suruh awk story dkat sy apa yang tak kena, tapi awk tak nak cerita. 

Kalau lar awk boleh tahu apa yang sy rasa sekarang, kan seronok. Sy rasa rindu sngt dkat awk, nak dgr gelak awk. Dah 5 hari awk, awk tak bergurau gelak ketawa dgn sy bila sy call awk. 

Mmg salah sy awk, tapi xkn smpai macam ni skali awk marah dekat sy awk. :( sy sedih sngt awk layan sy macam ni sekarang. Tapi dalam tweet dgn kawan kawan hepi je sy tgk awk. Dgn sy macam apa dah sy rasa. Macam tak berguna sy ni awk. Macam kucing kurap yang dtg mintak simpati awk. 




Sebenarnya, sy kecik hati jugak dgn apa yang awk ckp dekat. Tapi tak apa awk, sy sbar. Mungkin semua ni berpunca dari sy, sy terima jela. Tapi sy rasa perit gila benda yang awk ckp tu. Seolah olah awk dah tak nak ambil kisah pasal sy. Macam awk nak tgglkan sy je awk. Betol ke awk nak macam tu ? Kalau betol lar bnde awk ckp kan tu. Sy boleh berdiam diri je awk. Sebab sy dah usaha nak pujuk awk. Tapi kadang kadang tu sy rasa macam sy ni tggul je awk. Macam awk tak layan bnde yg sy ckp tu. 

Sudah lar merajuk awk, tadi awk ada retweet. "Bila perempuan diabaikan oleh bf dia, dia rasa sedih sangat. and akan ada sorang lelaki dpt happykan dia. Say byebye to bf dia." sy takut sy bnda terjadi betol betol awk. Tapi setakat ni sy masih ambik tahu pasal awk. Sy tak biar awk sorg sorg. Tapi sy tgk awk dah rancak tweet dgn sape entah. Sebelum tak ada pun sy tgk. :( tak apa lar awk, sy cuba yang terbaik lar. 

Sy nak awk tahu yang sy sayang awk, sy rindu awk. ILOVEYOU SYAZA NABILAH. :')

Tuesday, April 2, 2013

Special Guest :)

Bismilah dan Assalamualaikum. Ni adalah first entry untuk tahun 2013 ni. Dah lama sngt dah aku tak update blog ni, al maklum lar busy sngt kan. *cewah ayat aku nak macam org business je. haha! Last aku update blog aku ni bulan 10 tahun lepas itu pun aku cerita pasal birthday aku yang ke-19. Wahh! tahun ni kire aku 20 lar kan. hehe!


Kali ni aku nak cerita pasal someone yang special bagi aku. SYAZA NABILAH namanya. :) 


Haaa, ini lar orangnye. Biar lar rahsia. HAHA! Org nye berpewatakan garang, tegas. cewahh! betol lar tu aku cerita tu. Kenapa aku cakap dia special ea. Jap lagi aku cerita ea. Aku dgn die mula kenal dari zaman main myspace lagi. hehe! Lepas zaman myspace lost contact kejap, jumpa plak kat fb. Wahh! macam ada jodoh je, lepas tu lost contact lagi. Tpi ada satu hari tu die msg aku. Dia ingt num aku wooo! Mula mula aku tak kenal sape, lepas dia bagthu nama baru aku ingat. :) Smpai skrng aku masih contact dgn dia. Hampir 6tahun dah aku kenal dan berkawan dengan dia. Makin hari makin syg aku kat dia. Dulu dulu kalu dia ada bf mesti aku rasa jeles gila babi punya lah. Sebab aku sayang dia lar. Perasaan suka tu ada. :) malu aku. 

Dia pun bila aku gf dia macam marah kat aku, tapi dia tak cakap pun. Malu jugak lar tu. Tapi masing masing tak bagthu perasaan masing masing. Tapi skrng dia ada aku je, aku ada die je. hehe! jiwang plak dah. Dia special lar bagi aku, sbap aku jarang jarang sngt dpt jumpe dia. Kadang kadang tu 3bulan skali. 6bulan skali. Contact dalam msg jela, selalu call dia gitu jela. :/

Tapi kalau tak silap bulan 12 tahun lepas aku dpt jumpa dia bnyak kali. Sbapnye aku pergi tman dia makan time dia jaga mak dia kat hospital. :) hari hari tman dia makan. Smpai ada skli tu, aku pergi jumpa mak dia terus, bukan jumpa. Melawat lar, steady aku beranikan diri dalam keadaan malu malu kucing gitu. haha! Kita nak anak dia kene ejust mak dulu. haha! :)

Masa first time jumpa dia kat hospital tu, tu lah kali pertama aku jumpa sesudah sekian lama tak bertemu. cewahh! ayat aku nak puitis je. :) 


Tgk gmbar kaki dah lar, haha! ni gmbr time jumpa dia lar ni. Nak dijadikan cerita plak pasal gambar ni, aku upload kat facebook gmbr ni. Slamber abg abg dia komen, haha! Abg dia pulok aku kenal. haha! Jadinya aku kene main angin abg dia pulok lar. Baru lepas lesen. haha! Tapi dia bereh je aku rasa, cuma aku je takot. Bukan takot hormat lar katakan. :) 

Haaaaaaaaa, baru baru ni 22march 2013 hari jadi dia yang ke- ? ada lar. hehe! SELAMAT HARI JADI SAYANG. :) I love you syazanabilah. Jangan lar maroh maroh sy sokmo. Kunk bila kite maroh smula ngajuk plak. hehe! maroh maroh sokmo pun kita sayang dia. :) oke smpai sini jela, nnti ada ape ape aku cerita lagi. bubye. :)